Berkesiné
Gyenes Nikoletta

Berkesiné Gyenes Nikoletta

„Berkesiné Gyenes Nikoletta a jelenkori kozmetikus szakmai elmélet egyik jelentős egyénisége.”

Szakmai eredmények

  • 1998-ban lettem kozmetikus.
  • 2000-ben szalontulajdonossá váltam.
  • 2003-ban BME műszaki szakoktató diplomát szereztem.
  • 2006-ban PTE-TTK biológia (f)
  • 2011-ben pedig egyetemi PTE-TTK biológia (e) diplomát kaptam.
  • 2001-től számos iskolában oktatottam és oktatok jelenleg is szakmai elméletet és gyakorlatot (Szépmíves Szakképző Iskola, MOSZI, OKTÁV Szakképző Iskola, Erzsébet Királyné Szakképző Iskola, Corvin Köz Oktatási Központ)
  • 2002-2005 -ig a Pécsi Tudományegyetem – Pollack Mihály Műszaki Főiskola – Pedagógiai Tanszékén a műszaki szakoktató szak kozmetikus szakirányának szakelméleti oktatója voltam.
  • 2007-ben kozmetikus mester oklevelet szereztem.
  • 2017-ben pedig bronzkoszorús kozmetikus mesterré avattak.
  • Mindeközben számos tanfolyamon, továbbképzésen vettem részt.

Mire vagyok a legbüszkébb

Büszke vagyok rá, hogy a kezeim közül kikerült érdeklődő tanulóim maximálisan felkészültek és megállják a helyüket a szakmában.

Valamint büszke vagyok arra is, hogy sokan adnak a szakmai véleményemre, és hogy szereti a szakmai közönség az általam összeállított cikkeket, előadásokat, videókat.

Mi motivált az évek alatt

Mindig a szakmai kíváncsiság vitt és visz előre ma is, szeretném megérteni, mi hogyan működik a bőrünkben, sejtjeinkben, mi mivel van összefüggésben, milyen változásokat tudunk előidézni a kozmetikában a különböző kozmetikumokkal, illetve gépekkel. Az ad erőt, ha valamilyen elmélet beigazolódik a gyakorlatban is és ha látom, hogy jót teszek. Erősít, ha köszönetet és elismerést kapok.

Tanácsaim a szakmát most kezdőknek

Fontosnak tartom a szakmai kapcsolatok fenntartását és rendszeres ápolását. Mert egymás tapasztalatai által is sokat fejlődhet a szakmánk. Rendszeresen képezzék magukat a fiatalok, hiszen a szépségipar egy dinamikusan változó világ. Valamint tapasztalatom szerint az ifjú generációnk nyugtalanabb, lobbanékonyabb, mint mi voltunk, mindent azonnal szeretnének. Ezért próbáljanak meg a vendégek felé nagyobb empátiával és a bőr felé nagyobb tisztelettel fordulni.

Mit jelent számomra az egyesület

Évtizedek óta ez az első olyan szakmai egyesülés, amely szakmai összefogással kezdődik. Célja a szépségipari szakmánk színvonalának emelése. Szeretném, ha a kozmetikus szakma presztízse újra olyan lenne, mint régen.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Legyél Te is a P.I.SZ.SZ.E. közösségének tagja!