Móró
Gabriella

Móró Gabriella

Móró Gabriella több, mint 25 éve dolgozik kozmetikusként. Kozmetikus mester, kitüntetéses kozmetikus szakoktató. 1995-től tagja a Magyar Országos Szakmai Ipartestület Kozmetikus Osztályának, és a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kozmetikus Szakma Csoportjának.
2011-től Országos Mestervizsga Elnök, 2013 óta pedig a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szakmai Osztály, Kozmetikus Szakma Csoport Elnöke.
Folyamatosan képzi magát, rendszeres résztvevője szakmai, és orvosi előadásoknak, kiállításoknak.
Elkötelezett híve, a kozmetikusok magasabb szintű oktatásának, szívügye, a szakma, gazdasági és oktatási helyzetének javítása.
Az NMH felkérésére a feladatbank fejlesztése projekt munka, valamint a felnőttképzési konferencia, az ECVET program szakmai szakértője, A Beauty Akadémia egyik alapítója, szakértője.

Szakmai eredmények

  • 1994-ben végeztem a Dallos Ida kozmetikus szakiskolában kitűnő minősítéssel
  • 1995-től saját üzletében dolgoztam vállalkozóként a belvárosban, tagja lettem az Országos kozmetikus Ipartestületnek, és a BKIK Kézműipari Kozmetikus Szakma Csoportjának
  • 2002-ben tette le a kozmetikus mestervizsgát.
  • 2006-ban a Pécsi Tudományegyetemen végeztem, mint kitüntetéses szakoktató.
  • 2009-től tagja vagyok a Mesterek Klubjának, mestervizsga bizottsági tag lettem
  • 2010-től rendszeresen vizsgáztatok szakmai és mestervizsgákon, valamint a kozmetikus Központi Programok, Kerettantervek, Szakmai és Vizsgakövetelmények kidolgozásában, és szakmai napok rendezésében vettem részt
  • 2011-től Mestervizsga Elnökként tevékenykedem
  • 2013-ban a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szakmai Osztály, Kozmetikus Szakma Csoport Elnökévé választottak
  • 2016-ban BKIK Oklevelet,
  • 2020-ban BKIK Emlékplakettet kaptam szakmai munkám elismeréseként

Mire vagyok a legbüszkébb

Elsősorban a vendégeim ragaszkodására, bizalmára, szeretetére. Ez a legfontosabb visszaigazolás, hogy jól csináltam. Büszke vagyok arra, hogy a kilátástalan, nehéz helyzetekből mindig felálltam, hogy hallgattam az ösztöneimre és kellő időben léptem. Természetesen arra is, hogy szakmailag mindent elértem, amit megálmodtam, hogy ma nem „csak egy kozmetikus” vagyok. Szakmai vezetőként pedig arra, hogy ilyen nagy tudású szakmai kiválóságok, csodálatos emberek vesznek körül, akiktől tanulhatok, és akik folyamatosan építenek.

Mi motivált az évek alatt

A szakma iránti elköteleződésem. Nagyon szeretem a vendégeimet, a hivatásomat, ezért szerettem volna mindig a legjobbat nyújtani.  Az is, hogy a szakma nagyjai közé tartozzak, hogy mindig újat tanuljak, hogy olyan kollégák vegyenek körbe, akik meghatározói a szakmának, akiktől mindig lehet tanulni, ez által fejlődni.

Tanácsaim a szakmát most kezdőknek

A komfortzónából kilépni, a megengedett határokon belül tanulságos, és szükséges, ez a fejlődés útja. Hallgass a tapasztaltakra, azokra, akik már bizonyítottak a szakmában…nem véletlen vannak ott, ahol. Nem kell mindenen felhúzni magad, az élet és az idő sok mindent helyre tesz. A szeretettel és szívből adni, alkotni a legjobb teremtő energia a világon.

A nehezebb út mindig rögösebb, mint a sima, de ez vezet a sikerhez. Ha beéred kevesebbel, sehova nem érsz. Töltsd meg magad értékes tartalommal, mert a lufi előbb utóbb kidurran.

Csapatban a legjobb, de merj egyéni lenni, mert belőled csak egy van. Tanulj, tanulj, tanulj és gondolkozz!

Mit jelent számomra az egyesület

Úgy gondolom, hogy szükség van már egy olyan szakmai összefogásra, szakmai hátteret, biztonságot adó közösségi „térre”, ahol szakmai, emberi értéket teremtünk, megújulunk, de a hagyományainkat is viszünk tovább. Ahol csapatban tudunk gondolkodni, szakmailag fejlődni, egymást segítve, a szakmát méltó helyre tudjuk visszaemelni, szakmai érdekképviseletként pedig minden eddiginél komolyabban tudunk működni.  Fontosnak tartom, hogy tájékoztassuk (edukáljuk) a vendégeket a szakmai hozzáértés fontosságáról, a mi szakmai tudásunkat pedig folyamatosan fejlesszük.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Legyél Te is a P.I.SZ.SZ.E. közösségének tagja!